Om Aquasol

Fortum i solvärmekampanj med Aquasol

Aquasol AB har inlett ett samarbete med Fortum – ett av Nordens ledande energiföretag.
Fortum erbjuder sina kunder möjligheten att skaffa en komplett, miljövänlig solvärmeanläggning från Aquasol – installerad och klar och till ett mycket förmånligt pris.

Till en början riktas kampanjen mot Fortums kunder i Värmland. Omkring 45 000 husägare erbjuds att skaffa en komplett solvärmeanläggning för tappvarmvatten. Erbjudandet inkluderar Aquasols solfångare, solvärmeberedare för varmvatten, montage på tak samt installationer.
Tanken är att senare nå ut till alla Fortums 800 000 kunder.
Hos energiföretaget tycker man inte att satsningen på solvärmeprodukter är att konkurrera med sig själv.
– Nej, vi ser det inte så. Vi tittar inte bara på kilowattimmar utan på affärsmöjligheterna med att erbjuda energitjänster, säger Sture Nyberg, partnerskapsansvarig hos Fortum Markets.
– Vi har i flera år satsat på att hjälpa kunderna att påverka sin energiförbrukning. Bland annat genom att erbjuda produkter som värmepumpar, lågenergilampor och liknande. Det här är en naturlig fortsättning. Med klimatsituationen i världen känns det ytterst angeläget att ge möjligheten att skaffa solvärme. Solenergi är den renaste energin vi har idag.

Satsar på kvalitet
Att välja samarbete med Aquasol var enkelt tycker han:
– Det är ett företag som har stor erfarenhet av branschen och som har produkter som står för kvalitet. Vi vill inte erbjuda billiga, enkla lösningar som sedan inte fungerar.
Hos Örebroföretaget Aquasol AB – ledande på marknaden och Sveriges enda tillverkare av solfångare – är man förväntansfulla.
– Vi inledde diskussionerna i höstas. Det är förstås jätteroligt att Fortum valt att samarbeta med oss. Det bekräftar att våra produkter har bra renommé och att vi är en stark aktör i branschen, säger vd Susanne Andersson.

Sparar 60 procent
Solvärme är en alltmer uppmärksammad energiform. Inte minst med tanke på den klimatdebatt som pågår globalt och med tanke på energipriserna. Efter investering i en solvärmeanläggning är driftskostnaden försumbar – och solens energi gratis.
Enligt Fortums och Aquasols beräkningar kan en solvärmeanläggning spara upp till 60 procent av kostnaden för uppvärmning av tappvarmvatten. För en familj på fyra personer rör det sig om cirka 4 000 kr per år.
Den riktade kampanjen gäller enbart uppvärmning av tappvarmvatten. Aquasol – ensam om 15 års trygghetsgaranti på sina solfångare – erbjuder dock även kompletta solvärmeanläggningar för uppvärmning av hela huset.

----------------------------------------------------------------------------------
För ytterligare information om samarbetet och om Aquasols produkter, välkommen att kontakta vd Susanne Andersson, tfn 019-16 56 90 eller 070-614 85 42. Se gärna även www.aquasol.se